The Study

THE STUDY konceptet blev igangsat i 2008 og er et rum der stilles til rådighed for mindre, eksperimentelle udstillingsprojekter, der falder udenfor Glasmuseets normale udstillingsprogram. Det er et rum for yngre kunstnere, som en platform at etablere sig fra. Men er også for veletablerede kunstnere, der her får en mulighed for at afprøve nye ideer, eksempelvis dokumentation og udstillingsgenstande fra en længere arbejdsproces.

The Study er Glasmuseets forpost, hvor terrænet sonderes for helt nye tendenser.

THE STUDY signalerer projektets eksperimentelle karakter og understøtter betydningen af work-in-progress. Det kan være et rum hvor kunstneren høster erfaringer i værkernes møde med publikum, hvor publikum inddrages eller hvor selve udstillingsrummet bliver genstand for undersøgelsen. Rummet skal ikke forstås som en direkte forlængelse af kunstnerens værksted, men som det sted, hvor foreløbige udsagn kan afprøves.

THE STUDY er kunstnernes eget rum, budgettet er begrænset og den administrative support ligeledes. Til gengæld er rummets funktion og tilgængelighed særdeles fleksibelt. Udstillingsmuligheden kan søges af alle professionelt arbejdende kunstnere, til projekter hvor eksperiment og nytænkning er i fokus. 

Næste ledig udstillingsperiode for The Study er efteråret 2018. 

Ansøgninger sammen med en beskrivelse af projektet og evt. billeder eller skitser mailes til Sandra Blach på e-mail: sfb@glasmuseet.dk

Vi tager imod ansøgninger løbende. Ansøgninger evalueres 2 gange om året - april/maj og oktober/november.

Tidligere STUDY-projekter: