Bodytalk |52 fortællinger om krop og køn

5. april - 28. september 2014

Fra venstre, værker af Katrin Maurer (Østrig) og Catherine Grangier (Frankrig).
Fra venstre, værker af Katrin Maurer (Østrig) og Catherine Grangier (Frankrig).

 
Krop og køn er helt grundlæggende begreber i vores samfund. Gennem historien har begreber om krop og køn haft stor betydning. Fra Antikkens idealisering af den harmoniske, atletiske krop over 1960ernes  "frigjorte" krops- og kønsopfattelse  til 00ernes afskrivning af den "naturlige" krop til fordel for den "modificerede", evigt unge krop. I kølvandet på kropsbegrebets udvikling følger også ændringer i opfattelsen af køn.

I dag er traditionelle kønsopfattelser og kønsroller, herunder begrebet om "kernefamilien", i forandring og der foregår en livlig diskussion om ligestilling mellem kønnene, kvinder i bestyrelser og den "umanddiggjorte" mand , der i 10erne igen skal til at være mand - med stort M. Men hvad sker der med vores opfattelse af krop og køn, når begreberne belyses og genfortolkes gennem en gruppe internationale kunstneres objektiv? 

Med udstilingen "BodyTalk" fyldes museet til bristepunktet med international kunst i alle afskygninger. Udstillingen er en gruppeudstilling der bindes sammen af det fælles tema. Men samtidigt er den en mangfoldighed af inviduelle fortællinger og 52 selvstændige og stærke statements, der belyser vidt forskellige aspekter af samme tema.

Aktiviteter om krop, køn og glaskunst
I udstillingsperioden sætter Glasmuseet fokus på krop, køn og glaskunst gennem en række alsidige aktiviteter. Fra Open air kortfilm på museets facade (24/4) til foredrag, tatoveringsværksted, danseforestilling og kunstnerbesøg i værkstedet. Se programmet her.

Vil du vide mere om kroppen kan et besøg i Steno Museets permanente udstilling "Kære krop - svære krop" anbefales.

 

Kunstnerne
Kunstnere repræsenteret i BODYTALK-udstillingen

 

Udstillingen er venligst støttet af:

15. Juni Fonden

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Frimodt-Heineke Fonden

Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck's Fond

Otto Bruuns Fond

Toyota-Fonden


 
Fra oven, værker af Maria Bang Espersen (DK), Ned Cantrell (DK/UK), Jeff Ballad (USA), Barbara Idzikovska (Polen).
Fra oven, værker af Maria Bang Espersen (DK), Ned Cantrell (DK/UK), Jeff Ballad (USA), Barbara Idzikovska (Polen)